Radiatorlak

Wanneer u gaat schilderen in huis vergeet dan niet om ook de radiatoren van een nieuw laagje verf te voorzien. Maar let wel op dat u hiervoor de juiste verf gebruikt. Er is voor radiatoren speciale radiatorlak in de handel. We raden u sterk aan om alleen deze lak te gebruiken en om de volgende tips te volgen.

Voorbereidingen radiator lakken

Er moet wel eerst van alles gebeuren voordat er begonnen kan worden met lakken. Zorg op de eerste plaats altijd dat de muur en de vloeren goed afgeschermd zijn, bijvoorbeeld met kranten of speciaal afdekfolie. Vervolgens is het heel belangrijk dat de radiator goed ontroest wordt om straks een zo optimaal mogelijk eindresultaat te krijgen. Hiervoor kan een staal- of schuurborstel, schuurpapier of staalwol gebruikt worden. De volgende stap is ontvetten, zodat de verf straks op alle plekken goed hecht. Daarna moet de radiator nog eens worden opgeschuurd en stofvrij worden gemaakt. Voor het aanbrengen van de radiatorlak is het verstandig om eerst een antiroest primer aan te brengen. Op deze manier zullen oude roestplekken die weggeschuurd zijn niet zo snel terugkomen.

Radiatorlak aanbrengen

Na alle voorbereidingen kan uiteindelijk de radiatorlak worden aangebracht. Radiatorlak is een speciale soort verf die in tegenstelling tot andere soorten verf goed tegen de warmte van de radiator kan. Normale verfsoorten kunnen onder invloed van de warmte gaan verkleuren en afbladderen. Er zijn bovendien ook kwasten en kleine rollers te koop die speciaal bedoeld zijn voor het schilderen van radiatoren.

U kunt voor deze klus ook de hulp inschakelen van onze schilder experts. Dat scheelt u een hoop werk en mogelijk frustratie. Door het hele land kunnen we u de beste schilders aanraden. Wilt u graag weten wat dat kost? Neem dan contact met ons op. Het zal u vast en zeker erg meevallen.