Metaalverf

Voor het schilderen van metaal hebt u een speciale soort verf nodig. Metaal is namelijk geen gemakkelijke ondergrond om te verven. Er kunnen onder andere roestplekken op het metaal zitten, waardoor standaard verf niet goed dekkend zal zijn. Verder is een metalen ondergrond ook erg glad, waardoor de verf minder goed zal hechten. Gelukkig zijn er verfsoorten ontwikkeld die specifiek bedoeld zijn voor het schilderen van metaal.

Eigenschappen metaalverf

Metaalverf is op zo’n manier samengesteld dat het veel beter hecht op metaal dan gewone verf. Een voordeel van goede kwaliteit metaalverf is dat het niet nodig is om een grondverf te gebruiken. Er is veel minder voorbereidend werk nodig voor het schilderen wanneer men deze verfsoort gebruikt. Het vooraf goed reinigen en ontvetten van het metaal is echter altijd een goed idee voor het verkrijgen van het beste resultaat. Verder bevat metaalverf roestwerende ingrediënten, waardoor u langer plezier heeft van uw schilderwerk. Overigens is deze verfsoort ook uitstekend bestand tegen eventuele krassen en tegen stoten. Naar welke kleur metaalverf bent u op zoek? Rood, groen, geel, blauw, roze? Het maakt niet uit; metaalverf is in alle kleuren te bestellen.

Prijs metaalverf

Op het eerste gezicht lijkt het alsof metaalverf duurder is dan gewone verf. Dat is ook zo wanneer u enkel naar de prijs per liter verf kijkt. Maar u moet niet vergeten dat u van metaalverf veel minder nodig hebt. Dit betekent dat u uiteindelijk voor de metaalverf nooit meer geld kwijt bent, dan wanneer u gewone verf koopt.

Ons landelijk klusnetwerk bestaat onder andere uit ervaren schilders, die ook zeer bekwaam zijn in het werken met metaalverf. Waarom geeft u deze klus niet uit handen, dan weet u zeker dat het perfect gebeurt? Vraag hier uw offerte aan.