Matte verf

Sommige mensen zien er enorm tegenop wanneer er in huis geschilderd moet worden, andere leven er helemaal van op en gaan enthousiast aan de slag. Ziet u er tegenop, bedenk dan eens hoe mooi straks het eindresultaat zal zijn. Beleef alvast de nodige voorpret door te fantaseren over welke kleur verf mooi zou staan op uw muren. Voor de muren van uw woonkamer, slaapkamers en voor uw plafonds kunt u het beste matte verf kiezen. Lees er hier meer over.

Voordelen van matte verf

Over het algemeen zal iedere professionele schilder u aanraden om voor de muren en plafonds in huis een matte verf te gebruiken. Het grote voordeel van deze verfsoort is dat het onregelmatigheden uitstekend camoufleert, vanwege de niet-reflecterende eigenschap van de verf. De ruimtes die geschilderd zijn met een matte verf zullen daarom al snel een rustige en zachte uitstraling geven. Dit in tegenstelling tot reflecterende zijdeglans en hoogglansverven. Een ander voordeel van deze verf ten opzichte van glansverf is dat er minder voorbereidend werk nodig is.

Nadelen matte verf

Een nadeel van matte verf is dat het minder goed bestand is tegen bijvoorbeeld weersinvloeden. Matte verf is daarom alleen goed te gebruiken op plaatsen waar de verf niet blootstaat aan deze invloeden. Ook is matte verf gevoelig voor vlekken en zal sneller slijtageplekken vertonen, dan een glansverf. Over het algemeen kunt u woonkamers en slaapkamers met een gerust hart van een kleurtje voorzien met matte verf. Voor de badkamer en eventueel voor de kinderkamer kunt u beter glansverf kiezen, omdat deze verfsoort duurzamer en gemakkelijker afwasbaar is.

Op zoek naar een ervaren schilder die uw muren van een mooi laagje matte verf kan voorzien, dan vindt u via ons klusnetwerk altijd wel een betrouwbare schilder in de buurt. Vraag vandaag nog een offerte aan.